Leena Krohn

Ihailen Brigitte Bardotia

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta alkaa tiistaina käsitellä suurmoskeijan suunnitteluvarausta. Päätöksessä on kysymys aluevarauksen tarkoituksenmukaisuudesta, joten lautakunnan jäsenillä on erinomaiset mahdollisuudet hankkeen kokonaisarviointiin.</p><p>

Merkillistä vain, etteivät kaikki lautakunnan jäsenet halua käyttää näitä mahdollisuuksiaan. Osmo Soininvaara katsoo, että heidän tehtävänsä on miettiä asiaa vain maankäytön kannalta ja ettei rahoituksen epäselvyys sen enempää kuin muutkaan suurmoskeijaan liittyvät ongelmat kuulu heille ollenkaan.

Mutta ne kuuluvat. Katson, että jokainen virkamies ja poliitikko, joka millään verukkeella edistää tätä hanketta, on ottanut asiakseen ajaa Suomessa poliittista islamia, sukupuolten välistä epätasa-arvoa, segregaatiota, sharialain levittämistä ja halal-teurastuksen laajempaa käyttöönottoa.

Miksi he suosivat hanketta, joka tuo mukaan näin kohtalokkaita seurauksia? Onko se pelkoa vai vain puhdasta sinisilmäisyyttä? Miten on mahdollista, että niin monet vihreät ja vasemmistolaiset  haluavat riiustella Bahrainin kuninkaallisia?

Mitä tulee halal-teurastukseen, Suomessa Oikeutta eläimille-järjestö on sitä mieltä, ettei siitä kannata eläinsuojeluasiana edes keskustella. Minä puolestani ihailen Brigitte Bardotia.

Hän on kirjoittanut: “Minä en pelaa poliittisia pelejä. Ei kiinnosta. En välitä niistä. En kuulu mihinkään puolueeseen enkä ole miltantti missään suhteessa. Myös radikaaleintakin toimintaani motivoi vain eläinten puolustaminen. En välitä, vaikka näytän konservatiiviselta hölmöltä. Minun pyrkimykseni on vain seurata sieluni ääntä ja suojella eläimiä."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän mikaelbook kuva
Mikael Böök

Hyvä puheenvuoro! Minäkin ihailen Brigitte Bardot'a! Ks. http://mikaelbook.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eläinsuojelijoiden* näkemys on vain johdonmukainen: Jos vegaanifilosofian* mukaan pitää _kaikkea_ eläinten hyväksikäyttöä julmana, vääränä ja epäoikeudenmukaisena, niin silloin ei ole mitään loogista syytä ryhtyä keskustelemaan siitä, onko joku teurastustapa vähemmän tai enemmän eläinrääkkäystä kuin toinen. Tästä näkökulmasta katsoen lihansyöjien harrastama halal-teurastuksen kauhistelu vaikuttaa tietenkin vain täysin absurdilta. Vielä absurdimmaksi se toki käy, jos lihansyöjä kovaäänisesti vaatii vegaanijärjestöltä halal-teurastuksen tuomitsemista.
...
*Eläinsuojelun uuden, 1990-luvulla alkaneen aallon valtavirta on veganistinen, Oikeutta Eläimille on vegaanijärjestö. Muitakin, eli hyvinkin vanhoja perinteisiä eläinsuojelujärjestöjä yhä on.

Hannu Töyri

Herra Mäkinen ajttelusi ontuu pahasti, kuten niin monesti muulloinkin, eläinrääkkäys on julmaa ja lain vastaista Suomessa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Luehan uudestaan ja yritä ihan oikeasti ymmärtää. Pinnistä, jos vaikka se persuaivo kerran toimisi. Veganistisille eläinsuojelijoille jokainen teurastusmetodi, kaikki kasvatusolot ja jokainen eläintuotteita sisältävä vaate, ateria ja esine jne on elänrääkkäystä.

Hannu Töyri

Rauhoitu, vegaanisuus ei pyhitä mitään. Kyse on eläinsuojelulaista.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Kirjailija Krohn kirjoittaa mm.: "....Osmo Soininvaara katsoo, että heidän tehtävänsä on miettiä asiaa vain maankäytön kannalta ja ettei rahoituksen epäselvyys sen enempää kuin muutkaan suurmoskeijaan liittyvät ongelmat kuulu heille ollenkaan.
Mutta ne kuuluvat. Katson, että jokainen virkamies ja poliitikko, joka millään verukkeella edistää tätä hanketta (suurmoskeija), on ottanut asiakseen ajaa Suomessa poliittista islamia, sukupuolten välistä epätasa-arvoa, segregaatiota, sharialain levittämistä ja halal-teurastuksen laajempaa käyttöönottoa."

Hiljaista ihmettelyä. Kun tunnustettu kirjailija ottaa noinkin vahvasti kantaa juuri nyt ajassa olevaan merkittävään asiaan, niin eipä näy kommentteja. Ehkä se johtuu siitä, että blogissa otetaan ko. asiaan niin selkeä kanta, että huulenheittäjät ja irvailijat ovat nyt aivan äimänkäkenä, sormi suussa.

Halal-teurastuksista ja BB:stäkin voi olla vaikkapa erimieltä, mutta itse tuo tärkein; suurmoskeija. Selkeä kannan otto, hiukan odottamattomalta suunnalta.

Toimituksen poiminnat